Effectieve Tips

van De Focuscoach

 

 

 

Welke woorden mag jij van jezelf niet gebruiken?

welke woorden mag jij van jezelf niet gebruiken?

 

 

Vraagje?

Mag jij van jezelf alle woorden gebruiken die er zijn?

En dan bedoel ik vooral woorden die laten zien dat je gegroeid bent op wat voor gebied dan ook. Het viel me laatst weer op tijdens een klantgesprek. Ze sprak over haar expertise en over het feit dat ze dit woord niet uit haar mond kreeg met betrekking tot haarzelf. Met als reden; te weinig vlieguren, nog niet genoeg klanten etc. etc.

In werkelijkheid wist ze veel meer van marketing (haar vakgebied) dan de mensen om haar heen. Wat zou er gebeuren als ze wel zou voelen dat dit haar expertise was, en ze dit ronduit zou kunnen communiceren?

Heb je dat al eens gemerkt, dat je van jezelf niet alles mag zeggen? Je bewuste brein zegt; alle woorden zijn van iedereen. Maar je onbewuste brein draait haar eigen programma`s. We hebben allemaal woorden die we nog niet mogen gebruiken van onszelf.

En het zijn juist die ‘verboden woorden’ of ‘ongemakkelijke woorden’ die je verder  brengen.

 

ZO HERKEN JE WOORDEN DIE JE NOG NIET MAG GEBRUIKEN …

 

Je herkent het direct als er een woord langskomt dat je van jezelf nog niet mag gebruiken. Deze woorden voelen namelijk totaal anders.

Een kenmerk van deze woorden is dat ze onwennig of zelfs onwaar voelen. Alsof je nog niet bevoegd bent om dit woord te gebruiken. Dit is een duidelijk signaal dat hier een groeikans ligt.

Je kunt affirmeren  op deze woorden; ze tot je mantra maken. Ik ben succesvol, ik ben rijk, ik ben overvloedig, ik ben liefde, ik ben waardevol, ik ben kostbaar, ik ben uniek. Ik ben …

Maar het kan ook anders!

Er is een manier die sneller lijkt te gaan.

 

GEBRUIK INSTAGRAM OM VERTROUWD TE RAKEN MET WOORDEN DIE ONGEMAKKELIJK VOOR JE ZIJN.

 

Je moet een manier vinden om jezelf toe te staan alle woorden te gebruiken. Het zijn juist de ongemakkelijke woorden waarmee je  in de energie van je toekomstige jij stapt.

De jij die prachtige plannen heeft, wilt opschalen, wilt focussen.

En zo kun je dat doen;

Gebruik Instagram en zet onder je volgende 5 posts een woord waar je heel graag aan wilt wennen; dat je gewoon wilt gaan gebruiken. Niet direct onder je foto, maar onderaan in de hashtags. Prachtig veilig tussen al die andere hashtags die je wel met gemak gebruikt.

Je ongemakkelijke woord staat  onopvallend tussen woorden die je zo vaak kiest. Niemand zal het opmerken, maar jij stuurt het de wereld in.

Dat kan de eerste keer onwennig voelen. De tweede en derde keer ook nog. Maar daarna word het heel gewoon. Je zult merken dat je  jouw ongemakkelijke woord vaker gaat gebruiken. Het wordt onderdeel van je vocabulaire.

 

GEBRUIK EENS ENGELSE WOORDEN.

Vaak is het in het engels nog makkelijker. Misschien omdat de woorden wereldwijd zo vaak gebruikt worden. #success (3.4873.918 x) #prosperity (1.263.644 x) #abundance (2.545.125 x) love (1.343.579.943 x)

Deze cijfers zijn van medio juli 2018 en liggen inmiddels alweer hoger.

Dus die paar keer dat jij het woord roept, dat moet kunnen.

Zoek het woord dat je graag wilt gaan gebruiken eens op en kijk hoe vaak het door anderen gebruikt is. Dat doet iets met je brein. Tuurlijk gaat het niet om anderen, het gaat om jou. Maar het werkt.

 

EN NU CONCRETE ACTIE!

De vraag is welke woorden je bij anderen interessant vindt / triggert  die je zelf nog niet gebruikt, terwijl je dit wel wilt.

Post je foto en tekst en gooi die hashtag eronder! Echt, niemand heeft het in de gaten en jij werkt aan een beperkende overtuiging dat je iets (nog) niet mag zeggen of hebben.

PRAKTISCHE TIP: Vind je het toch lastig. Een ander iets geven of gunnen is vaak makkelijker. Zet je gekozen woord in gedachten voor anderen onder je post en wen eraan voor jezelf.

Dit is niet alleen slim, maar ook fun!

 

 

Janneke: Mom van 3 mannen, zwarte koffie lover tot 14.00 uur en meditatiejunkie. Dol op slimme mini-gewoontes en eenvoud.

 De Focuscoach  Massage en Coaching  Zorg enorm goed voor jezelf en focus wat je denkt, voelt en doet. Richt je aandacht op wat jij echt wilt, want wat je aandacht geeft groeit. 

FOCUS OP DE BESTE VERSIE VAN JEZELF

ochtendroutine
ochtendroutine
selftalk

Pin It on Pinterest

Share This