Effectieve Tips

van De Focuscoach

 

 

 

30 dagen geen TV – Challenge

waarom ik koos voor

30 dagen geen tv

 

Een hele maand geen TV kijken en dan eindelijk je boeken lezen, die online training volgen die je vorig jaar kocht. En wat denk je van alle kasten organizen. Waar zou jij doen met de tijd die overblijft als je een maand geen TV kijkt?

 

HOEVEEL UUR KIJKEN WE?

De gemiddelde Nederlander kijkt 3 uur per dag TV. En ik moet bekennen dat ik lange tijd model stond voor de gemiddelde Nederlander. Ik plofte rond 20.00 uur op de bank en ging rond 23.00 uur naar bed.

Regelmatig keek ik naar programma’s die ik helemaal niet geweldig vond. Ik keek uit gewoonte en verveling! Bovendien is Jerry dol op harde actiefilms. En ja, ook al vind ik daar niets aan, het samen op de bank zitten was zo gezellig.

HOEVEEL UUR LEVERT GEEN TV KIJKEN JOU OP?

Kijk jij ook regelmatig naar dingen die je geen bal interesseren? Gewoon omdat de ander kijkt, omdat er niets anders is, omdat je te moe bent om op te staan en de tv uit te zetten.

Hoeveel uur kijk jij per dag tv? Eerlijk! Of hoeveel uur kijk je gemiddeld per week en hoeveel uur is dat per maand? Grote kans dat je schrikt van de tijd die je hiermee kwijt bent. De winst van geen tv kijken kan behoorlijk oplopen. 

JE KRIJGT MEER TIJD

En, om hoeveel uur gaat het bij jou?

Je hoeft er niet direct een oordeel op te zetten, want het is wat het is. Maar misschien wil je deze uren toch anders gaan gebruiken. 

Want als jij ook elke dag ongeveer 3 uur tv kijkt, praten we over 90 uur per maand die je kunt besteden aan wat je maar wilt. Je zou je boek kunnen gaan schrijven, gaan mediteren, sporten, afspreken met vriendinnen, een nieuwe taal leren. Tel uit je winst.

Oef, er ontstaat ineens zoveel extra tijd. 

JE SLAAPPATROON KAN ENORM VERBETEREN

Elk programma, of het nu gaat om een spannende film of een luchtige praatshow zit vol informatie. De woorden, de geluiden, de emoties; het is allemaal informatie in de vorm van prikkels en jij neemt die op.

Deze prikkelverwerking verloopt niet bij iedereen hetzelfde. Je kunt prikkels  oppervlakkiger of diepgaander verwerken. Dat is afhankelijk van hoe sensitief je bent, hoeveel energie je hebt en de emotionele lading van de film.

Zo ging de film Wit Licht met Marco Borsato over kindsoldaten  echt onder mijn huid zitten. Daar liep ik dagen later nog mee. Maar ook een inspirerende film als Intouchables galmt lang na. 

Hierdoor heeft wat je kijkt en hoe lang je kijkt invloed op de prikkelverwerking ‘s-nachts. Je avond daarentegen vullen met relaxte zaken als lezen, naar buiten gaan, naar de sauna, een massage werkt ook door. Wat gaan we doen? Waar gaan we onze avonden mee vullen?

WHO KNOWS!

En dan kunnen de extra uren je nog van alles en nog wat brengen als je andere dingen gaat doen. Dat is een beetje een verrassing. Misschien ga je meer met je partner doen en krijgt je relatie een boost hierdoor. Misschien ga je eindelijk die salsa danslessen volgen of die talencursus volgen. Who knows …

Een nieuwe gewoonte brengt altijd onverwachte zaken met zich mee.

Gaat het bij je kriebelen om ook een maand (of week) geen tv te kijken? Sluit je dan aan bij onze besloten Facebookgroep en ontvang direct online support en inspiratie.

Misschien doe je het eerst een avondje, ook dat is winst.

Janneke: Mom van 3 mannen, zwarte koffie lover tot 14.00 uur, meditatiejunkie en gek op simpele gewoontes die het leven leuker en makkelijker en effectiever maken.

De Focuscoach  Massage en Coaching  voor heerlijk veel Rust en Focus in je hoofd, werk en leven. Zodat jij makkelijker kunt doen wat er voor jou echt toe doet.

DIT IS OOK VAST IETS VOOR JOU!

30 dagen challenge
kiezen
meer tijd

Pin It on Pinterest

Share This