Effectieve Tips

Ontspan, focus en creëer

meer van wat je echt wilt

 

 

 

Start je werkdag effectief – met checklist

START JE WERKDAG MEER EFFECTIEF – MET DEZE SUPER SIMPELE CHECKLIST

Wanneer is jouw hoofd echt helder en gaan dingen makkelijk? Voor mij is dat in de ochtend. Niet direct, ik wil eerst mijn ochtendroutine afwerken, maar dan starten mijn gouden uren. De uren dat er het meest uit mijn handen kan komen. Tenminste als ik weet wat ik ga doen. Start je werkdag ook meer effectief met deze super simpele checklist

 

JE HOOFD ALS SCHOON WIT VEL PAPIER

Veel mensen zijn in de ochtend het meest helder en productief. Dat is niet zo gek. Afgelopen nacht heeft jouw brein niet stilgezeten of stilgelegen. Al die miljoenen prikkels van gisteren zijn verwerkt.

Ze zijn geordend, opgeborgen of uit je systeem geknikkerd. Dat is lekker. Alsof je een vel papier dat vol stond met doodles omslaat en op een schoon wit vel kunt beginnen. Dus wat ga je doen met dat nog schone witte vel van je?

PRIKKELS 

Wil je direct heel veel prikkels binnenlaten dan zijn er nogal wat opties. Je kunt duiken in je mailbox of ronddolen op social media. Of je maakt je druk om … nou ja, alles waar je je druk om kunt maken. 

Een andere optie is je heldere hoofd echt benutten. Door te beginnen met een checklist.Lees hier waarom een checklist zo geweldig is.

Je dag starten met een checklist is zo rustig voor je hoofd. Hier een voorbeeld:

 

CHECKLIST – START JE DAG

  • Belangrijkste taak staat op mijn netvlies.
  • Tijdblok(ken) reserveren in agenda.
  • Timer gebruiken.
  • Koptelefoon met concentratie muziek.
  • Ik heb alles wat ik nodig heb voor deze taak.
  • Ik heb niets wat afleid van deze taak (koektrommel, telefoon, social media).
  • Iedereen weet dat ik even ongestoord wil werken.
  • De bel staat uit (sorry postbode, je moet het pakketje voor de buren maar even naar de andere buren brengen).
  • Ik gun mezelf het plezier van geconcentreerd werken en echt vooruit komen.

CHECKLIST OP MAAT

Het is superleuk om uit te vogelen met welke checklist jij je dag het best kunt starten. Heb je een winkel of een praktijk dan haal je heel veel uit je hoofd door een checklist te maken voor de start van je dag. Ook handig als een ander deze taak een keer van je overneemt.

MEER INZICHT IN JE ACTIES EN SNELLER BIJSTUREN

Er is nog een ander bijkomend voordeel van deze manier van werken. Je bent minder vatbaar voor afleiding. Dat komt omdat jouw lijstje je stap voor stap de dingen laat doen. Je merkt het direct als je afdwaalt.  Je hoeft maar op je lijstje te kijken om te zien dat je halverwege was toen iemand je riep om even de boodschappen aan te pakken. Gelukkig weet je nu precies waar je was en wat je nu weer te doen staat.

Jouw invulling van je tijd staat …

Zwart op wit.

 

P.s. Ben je trouwens een middagmens of avondmens dan gaat dit verhaal voor jou ook in de middag of avond op.

Janneke: Mom van 3 mannen, zwarte koffie lover tot 14.00 uur, meditatiejunkie en gek op simpele gewoontes die het leven leuker en makkelijker en effectiever maken.

De Focuscoach  Massage en Coaching  voor heerlijk veel Rust en Focus in je hoofd, werk en leven. Zodat jij makkelijker kunt doen wat er voor jou echt toe doet.

LEES MEER OVER DIT ONDERWERP

checklist
checklist
ochtendroutine

Pin It on Pinterest

Share This