Effectieve Tips

Ontspan, focus en creëer

meer van wat je echt wilt

 

 

 

Ochtendroutine; te moe, te druk of geen tijd? Doe dit!

OCHTENDROUTINE; te moe, te druk, geen tijd? doe dit!

 

Misschien zie je de voordelen van een fijne ochtendroutine. Je zet de toon van de dag en door positief te starten maak je je dag positiever.

Maar je hebt …

  • Kinderen die je aandacht vragen.
  • Een hond die naar buiten moet.
  • Een moe lijf.
  • Geen tijd.
  • Te veel keuze, daarom doe je niets.
  • De ervaring dat jij dit toch niet volhoudt.

Daarom 5 tips die je helpen speciaal op deze punten.

Belangrijk is dat je beseft dat je al een ochtendroutine hebt! Je plakt elke ochtend al gewoontes aan elkaar. Nu gaat het erom dat je gaat finetunen voor meer rust en geluk. 

 

1 – EEN OCHTENDROUTINE MET WAT JE AL HEBT

Een huis vol kinderen? Sta dan 10 minuten eerder op en reserveer die tijd voor jezelf. 

Kinderen die ineens bij je bed staan? Bedenk een routine samen met hen; lekker tegen elkaar aankruipen en echt met elkaar praten. Of samen de dag doornemen voor overzicht kan ervoor zorgen dat je je dag veel rustiger start.

Moet je de hond uitlaten? Hoe maak je dit specialer en meer ontspannen. Mogelijk met een andere route die je langs een park, vijver of mooie tuinen leidt. Doe het met wat je hebt en wat er al is.

 

2 – KORT IS PERFECT

Je brein moet wennen aan nieuwe dingen. Voor veel mensen is klein beginnen een goed idee. Dat maakt de kans dat je uitstelt kleiner. 1 crunch, 1 pagina lezen, 1 moment je hoofd buiten het raam steken, 1 minuut mediteren.

Meer hoeft echt niet. Je zult zien dat je zo vanzelf merkt waar je meer tijd in wilt steken. Niet omdat het moet, maar omdat je dat graag wilt, want je voelt je er beter door.

 

3 – BINNEN 24 UUR EEN NIEUWE KANS

Heb je net een ochtendroutine gekozen, komt er iets tussendoor. We kennen dat gevoel allemaal. Het is een mengeling van teleurstelling in jezelf en nonchalance, laat ook maar. Maar dat maakt niet uit. Het hoort er zelfs bij. Sommige ochtenden zal het gewoon niet lukken om je aan je gewenst ochtendroutine te houden. En dan is er gelukkig binnen 24 uur weer een nieuwe kans.

 

4 – DIT ALS JE GEEN TIJD HEBT

Er is maar 1 ding wat je kunt doen als je echt geen tijd hebt. Beseffen dat je wel tijd hebt. 1-5 minuten is namelijk al voldoende. En die tijd kun je overal vandaan halen. Door je kleding de avond ervoor klaar te leggen.Door al te weten wat je gaat ontbijten. Door de tassen van de kids al ingepakt te hebben. Doorzie de mindloop van ‘ik heb geen tijd’. Ik heb geen tijd is gewoon ik heb er geen tijd voor over.

 

5 – DOE DIT ALS JE GEEN ENERGIE HEBT

Kies een ochtendroutine die je energie geeft als je geen energie hebt. Een koude douche geeft energie, en douchen moet je toch. Een ademoefening geeft energie en ademen moet je toch.  In deze gratis mini klas van Wim Hof ontdek je direct hoe en waarom.

Kijk welke activiteit je kunt pimpen voor je ochtendritueel waardoor het je meer energie geeft. Kies dingen waar jij direct voordeel van hebt. Dat is lekker …

Have fun.

 

 

Janneke: Mom van 3 mannen, zwarte koffie lover tot 14.00 uur, meditatiejunkie en gek op simpele gewoontes die het leven leuker en makkelijker en effectiever maken.

De Focuscoach  Massage en Coaching  voor heerlijk veel Rust en Focus in je hoofd, werk en leven. Zodat jij makkelijker kunt doen wat er voor jou echt toe doet.

MEER OVER DIT ONDERWERP

ochtendroutine
ochtendroutine
ochtendroutine

Pin It on Pinterest

Share This