Effectieve Tips

Ontspan, focus en creëer

meer van wat je echt wilt

 

 

 

Mijn ochtendroutine (intieme onthulling)

MIJN OCHTENDROUTINE – met een intieme onthulling

Ik hou van mijn ochtendroutine. Just L.O.V.E. it! Het begon met een verlangen de dag te starten met positiviteit. Het werd al snel meer dan dat. Toen de positiviteit van dag 1 zich stapelde op de positiviteit van dag 2. Moet je voorstellen wat ik voelde na een paar maanden.

 

En nu mag de hemel naar beneden komen vallen, maar ik doe mijn ochtendroutine. Voordat ik een espresso pak op het strand op Bali, voordat we in een thermaal bad duiken op de Azoren, maar vooral doodgewoon wanneer ik net wakker word in ons eigen bed. Een ochtendroutine doe je vooral op de plek waar je het meest bent, maar kun je overal mee naartoe nemen als een klein pakketje in je koffer. Da’s het mooie eraan.

 

#1 MIJN INTIEME ONTHULLING

Jarenlang werd ik moe wakker. Zeg maar gerust uitgeput en totaal overprikkeld. Uit die tijd stamde nog mijn manier waarop ik goeiemorgen mompelde tegen manlief. Nauwelijks verstaanbaar met matte energie. Mogguh …

Hoe wilde ik het eigenlijk zeggen? Want de energie van onze woorden komt als een boemerang naar ons terug. Nou … warm vooral.

Soms vergeet ik het. Dan staan er andere zinnen te trappelen om gezegd te worden ‘Ik heb trek in koffie’  en ‘is de wekker al gegaan’. Maar dan spoel ik terug. Oh nee, wacht even. Eerst een warml goeiemorgen zeggen. Want die boemerang wil ik wel terug. En soms gooi ik er zelfs iets zwoels tegenaan. Goeiemoooorgen.

 

#2 ESPRESSO, WHAT ELSE?

Op bed genieten van de eerste espresso is voor mij puur geluk. En ondertussen geven de vogels in de tuin een fluitconcert. Ze lijken meer te fluiten nu, harder,langer. Komt het omdat er minder vliegtuigen zijn of heb ik er nog meer aandacht voor? Het klinkt in ieder geval heerlijk. Voeg daar nog frisse witte lakens aan toe en je hebt Het Hotelbed-gevoel te pakken.

 

#3 ADEMOEFENING VAN OME WIM

We noemen hem liefdevol ‘ome Wim’  en hebben het dan over Wim Hof, onze eigen Iceman. Eindelijk krijgt hij de credits voor baanbrekend denken en leven. Hij wist (diep weten) dat hij zijn autonome zenuwstelsel kon beinvloeden. Om zo meer invloed te hebben op gemoed, lichaamssystemen en stress of geluk.

En nu reist hij de wereld over, en staan onderzoekers, media en grote namen uit sport, gezondheid en groei in de rij. Over een mooi voorbeeld van doorgaan met waar je in gelooft gesproken!

Als jij ook aan de slag wilt met deze ademoefening  kun je deze gratis mini klas volgen.  

#4 MEDITATIE

Direct na deze ademoefening is er rust, witruimte. Een mooi moment om te mediteren. Ik ga hiervoor rechtop zitten met duim en wijsvinger tegen elkaar. Dit bevordert concentratie. Een meditatief muziekje is een optie, zoals die van Michael Pilarczyk. Duur tussen de 10 en 20 minuten, net hoe mijn dag eruit ziet.

 

#5 ESPRESSO AGAIN

Wat kan ik zeggen, ik ben nu eenmaal een black coffee L.O.V.E.R.

 

#6 KOUDE DOUCHE 

Jaha, het is koud. En na bijna 1.5 jaar koud afspoelen en later koud douchen vind ik de eerste seconden nog koud. Maar na die eerste seconden merk je wat een koude douche echt doet. Je hart gaat sneller pompen, adrenaline gaat op een gecontroleerde manier door je lijf. Je vaatstelsel krijgt een work-out.

Wil je echt met meer energie de dag beginnen. Dan zou ik gaan voor een koude douche. Ook hier een gratis mini klas van Iceman Wim Hof.

Al met al investeer ik elke dag 45 minuten in mijn ochtendroutine. Maar dat is het stapeleffect van lang uitproberen. ik begon met een paar minuten mediteren. Was ik gelijk met 45 minuten begonnen dan was ik afgehaakt. Zeker weten. Kies vooral een ochtendroutine die bij jou past.  heel veel plezier met het bewuster inrichten van je ochtend. 

 

 

Janneke: Mom van 3 mannen, zwarte koffie lover tot 14.00 uur, meditatiejunkie en gek op simpele gewoontes die het leven leuker en makkelijker en effectiever maken.

De Focuscoach  Massage en Coaching  voor heerlijk veel Rust en Focus in je hoofd, werk en leven. Zodat jij makkelijker kunt doen wat er voor jou echt toe doet.

DIT IS OOK VAST IETS VOOR JOU!

ochtendroutine
geluk
1 minuut regel

Pin It on Pinterest

Share This