Effectieve Tips

van De Focuscoach

 

 

 

Meer structuur in je tas

MEER STRUCTUUR IN JE TAS

Wil je meer structuur in je leven? Begin dan bij structuur aanbrengen in je portemonnee en je tas. Dit zijn twee items die je elke dag gebruikt. Je portemonnee neem je mee in je tas. Je tas neem je mee in je dag. En je dagen vormen je leven. Een echt voorbeeld van klein beginnen voor groot resultaat.

EEN TAS VOL MET ALLES EN NOG WAT

Heel lang koos ik een tas enkel op uiterlijk. Ik wierp nog wel een blik op de vakken en ritsen aan de binnenkant. Maar dat was voor de schijn. Want ik was al verkocht door het glanzende leer of het aantrekkelijke label.

Vervolgens gooide ik in die mooie tas van alles en nog wat. Op de vraag; Heb je misschien een pen? Antwoordde ik steevast ‘vast wel’. Waarna ik in mijn tas dook om te zoeken.

ZOEKEN NAAR PEN, NAAR SLEUTELS, EN NAAR ALLES

Een pen zoeken is niet zo erg. Maar regelmatig je sleutels zoeken is minder.

Vooral als je met een huilend kind in wind en regen voor de huisdeur staat te blauwbekken. Of als je met volle handen je autosleutel zoekt die op een wonderbaarlijke manier is verdwenen. Super frustrerend.

MEER STRUCTUUR IN JE TAS WERKT DOOR IN JE LEVEN

Het kan prettiger en leuker. Je tas is er voor je gemak. Als je tas opgeruimd is, kan de wereld om je heen in chaos losbarsten.

Jij hebt een zakdoekje bij de hand en weet waar je tic-tacs zijn. En jij pakt, zonder zoeken, je sleutels om je huisdeur of autodeur te openen om die hectische wereld achter je te laten.

Met deze 5 stappen breng je prachtig veel structuur in je tas:

1. MAAK JE TAS EERST HELEMAAL LEEG

We beginnen met een schone basis. Leeg je tas tot aan koekkruimels toe, zodat je goed zicht hebt op wat je tas je eigenlijk te bieden heeft.

2. DOE DE TASSEN CHECK

Is je tas nog handig voor jou qua formaat en indeling?  Een vriendin vertelde me:

‘ Jarenlang sleepte ik een soort van hutkoffer met me mee. Ik kocht gewoon de tas die ik mooi vond. Totdat ik in Spanje lekker aan het slenteren was en me bewust werd van mijn tas. Wat was dat ding zwaar. Wat zat er eigenlijk in?

Ik besloot op dat moment om voor lichter en praktischer te gaan. Bij een spaans marktkraampje kocht ik gelijk 5 kleine handige tassen. Nee, ik heb ze niet allemaal zelf gehouden. Ik heb er een paar weggegeven. Niet meer zeulen vond ik een goed idee om door te geven.

Zelf ga ik ook steeds kleiner. En het is fijn als een tas naast een hoofdvak drie of vier kleine vakjes heeft. 

3. KIES WELKE ITEMS ECHT IN JE TAS HOREN

Hilarisch was het toen ik met een groep vriendinnen de Tassen Check deed. Het pakje tampons bij de vriendin die al drie jaar in de overgang is. En de kleurenwaaier van Karwei bij de vriendin die vorig jaar al de schilder liet komen.

Ja we zeulen wat mee letterlijk en figuurlijk. Welke items horen vanaf nu echt in je tas? En wat laat je thuis onder het mom van ‘lichter leven’?

4. GEEF ELK ITEM DE MEEST HANDIGE PLEK

Jarenlang verhuisde mijn telefoon van rechtervak naar linkervak. Van hoofdvak naar bijvak. Had ik hem nu in mijn tas gedaan of niet? Door de spullen die dagelijks in je tas gaan een vast vak te geven, heb je direct in de gaten dat een vak nog niet is opgevuld. Zo vergeet je minder.

Wat is een handige plek voor spullen? Als je je tas aan de rechterkant draagt, kun je veel makkelijker bij je telefoon als die ook aan de rechterkant van je tas zit.

Allemaal niet heel belangrijk … I KNOW! Het is slechts een kleine verandering in je leven. Maar het is het koppelen van dit soort kleinigheden dat zo’n verrassend verschil maakt. 

5. RUIM JE TAS DIRECT OP

Samen met de boodschappen ruim je ook je tas op. Die halve boterham, het gebruikte zakdoekje en de kaartjes van de bioscoop; stille getuigen van een dag uit jouw leven. Ze kunnen weg zodat je tas klaar is voor een nieuwe dag.

Heb je alles wat je nodig hebt voor morgen erin zitten?

Janneke: Mom van 3 mannen, zwarte koffie lover tot 14.00 uur, meditatiejunkie en gek op simpele gewoontes die het leven leuker en makkelijker en effectiever maken.

De Focuscoach  Massage en Coaching  voor heerlijk veel Rust en Focus in je hoofd, werk en leven. Zodat jij makkelijker kunt doen wat er voor jou echt toe doet.

DIT IS OOK VAST IETS VOOR JOU!

pauze
focus
30 dagen challenge

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This