Effectieve Tips

van De Focuscoach

 

 

 

Jouw doelen voor 2019

jouw doelen voor 2019 

Vind jij het lastig om jouw doelen te bepalen, en blijf je hierdoor dobberen in je potentie? Dan is dit het moment om die impasse te doorbreken. Door allereerst zichtbaar te maken wat het zo lastig maakt om te kiezen. Hier twee dingen die mij in de weg zaten en wat ik eraan heb gedaan.

 

1. JE BENT BEZIG MET DOELEN VAN ANDEREN

We schieten makkelijk in het verhaal, de energie en de wensen van anderen. De impact van afstemmen op anderen is enorm en we staan er niet bij stil.

Hoe sensitiever je bent, hoe groter de kans dat je van kinds af aan vaak met je energie bij anderen zat. Bij:

  • Wensen van de mensen om je heen.
  • Doelen van de mensen om je heen.
  • Gevoelens van de mensen om je heen.
  • Behoeften van de mensen om je heen.

Allemaal vragen die je aandacht stuurden (en sturen) richting de ander. Onbewust besteden we zo heel wat tijd aan doelen die we zelf in ons hart niet zo belangrijk vinden. En die niet eens van onszelf zijn. 

 

2. TE DRUK, TE VEEL VAN ALLES EEN BEETJE DOEN.

Een tweede reden waarom je niet voelt wat je wilt kan zijn dat je te versnipperd werkt. Door jouw veelzijdigheid doe je van alles een beetje. Hiermee geef je jezelf niet de kans om echt in materie te zakken. Om verdieping aan te brengen en te groeien.

En omdat je niet zo goed weet waar je de verdieping moet aanbrengen blijf je oppervlakkig ronddobberen.

Het is pas als je ergens echt induikt dat je voelt of het bij je past. Denk maar toen als kind ging sporten. Veel kinderen probeerden dingen uit. Een jaartje turnen, een jaartje zwemmen en een jaar volleybal, omdat daar die leuke jongen of dat leuke meisje ook op zat.

Pas als je ergens induikt kun je er beter in worden. En kun je voelen of het bij je past.

 

BEGIN MET DEZE VRAAG

Zoals ik al zei; er is een manier om de impasse te doorbreken en dat doe je niet door (wanhopig) doelen te stellen als je nog niet voelt wat je richting is.

Stel in plaats daarvan jezelf 1 heldere vraag:

– Wat wil ik voelen?

Welk gevoel mis je op dit moment en waar wil je meer van. Is het rust, helderheid of wil je meer focus of liefde?

En wat kun je doen om dit gevoel vaker op te roepen? Deze vraag is makkelijk. Want je hebt dit gevoel eerder gehad. Dus wat deed je toen? Waar voelde je dit, wie was bij je? Wat deed je toen je dit gevoel had.

VAN VOELEN NAAR DOELEN

Kies 1 gevoel dat vanaf nu elke dag wat aandacht krijgt. Wil je meer zelfvertrouwen of rust? Bekijk een filmpje op YouTube, lees er een boek over. Zoek uit wie een expert is op dit gebied en luister naar een podcast.

Geef jezelf de tijd om je gevoel van zelfvertrouwen of rust te vergroten. En je zult merken dat er vanzelf een doel in je opkomt. We hebben namelijk altijd doelen elke dag, we zijn ons er alleen minder van bewust. En door aandacht te besteden aan je eigen gevoelen, worden ook je eigen doelen duidelijker.

 

EN HOE ZIT HET DAN MET CONCRETE DOELEN STELLEN?

Tuurlijk gaan we ook concrete doelen stellen. Daar lees je meer over in dit artikel  concrete doelen stellen . 

We werken altijd richting doelen. Daarom is het slim om te zorgen dat het ten eerste je eigen doelen zijn en ten tweede dat je ze bewust voor ogen hebt. Dat is wel zo effectief.

 

 

Janneke: Mom van 3 mannen, zwarte koffie lover tot 14.00 uur, meditatiejunkie en gek op simpele gewoontes die het leven leuker en makkelijker en effectiever maken.

De Focuscoach  Massage en Coaching  voor heerlijk veel Rust en Focus in je hoofd, werk en leven. Zodat jij makkelijker kunt doen wat er voor jou echt toe doet.

DIT IS OOK VAST IETS VOOR JOU!

Jouw doel

Pin It on Pinterest

Share This