BLOG

 van De Focuscoach

Jouw doelen voor 2019

jouw doelen voor 2019

 

Je hebt heldere doelen nodig om vooruit te komen. Je snapt dat het belangrijk is om je doelen op te schrijven. Naar aanleiding van je doelen kun je een planning maken. Je weet het allemaal best.

Maar het kan heel lastig zijn om je doelen te bepalen. Hierdoor blijf je dobberen in je potentie. Een week, een maand soms zelfs jaren.

Dit is het moment om die impasse te doorbreken. Niet door direct grote doelen te stellen die heel meetbaar en tijdgebonden zijn. Dat is een stap die je neemt in een later stadium.

 

HOE KOMT HET DAT HET ZO LASTIG KAN ZIJN OM JE DOELEN TE BEPALEN?

Het kan heel lastig zijn om heldere doelen te bepalen.

Een grote reden hiervoor is dat we te veel in het verhaal, de energie, de wensen en in  social media van anderen zitten. De impact van afstemmen op anderen is enorm en we staan er niet bij stil.

Hoe sensitiever je bent, hoe groter de kans dat je van kinds af aan vaak met je energie bij anderen zat.

  • Wat wilt hij/zij?
  • Wat beweegt hem/haar?
  • Wat voelt hij/zij?
  • Wat heeft hij/zij/mijn gezin/mijn moeder/mijn vriend/ mijn vriendin nodig?

Allemaal vragen die je aandacht sturen richting de ander, geboren uit het vermogen om subtiele signalen op te vangen en energie/emoties diep te ervaren. Hierdoor wist je waarschijnlijk al jong waar mensen behoefte aan hadden; mentaal, emotioneel of zelfs spiritueel.

En was het voor jou vrij gemakkelijk om iets toe te voegen aan het verhaal van de ander dat positief was. Onbewust was je meer bezig met doelen van anderen dan met eigen doelen.

 

TE DRUK, TE VEEL VAN ALLES EEN BEETJE DOEN.

Een tweede reden waarom je niet voelt wat je wilt kan zijn dat je te versnipperd werkt. Door jouw veelzijdigheid doe je van alles een beetje. Hiermee geef je jezelf niet de kans om echt in materie te zakken. Om verdieping aan te brengen en te groeien.

En omdat je niet zo goed weet waar je de verdieping moet aanbrengen blijf je oppervlakkig in rondjes draaien.

 

BEGIN MET DEZE VRAAG

 Zoals ik al zei; er is een manier om de impasse te doorbreken en dat doe je niet door (wanhopig) doelen te stellen als je nog niet voelt wat je richting is.

Neem het ferme besluit dat je dit jaar enorme helderheid gaat krijgen over jouw richting. Vertel je brein dat. Je brein snakt naar duidelijke opdrachten en dit is zo’n opdracht.

Stel jezelf daarbij de vraag: Wat wil ik VOELEN.

Waar heb JIJ nu het meeste behoefte aan? Wil je meer rust, meer helderheid, meer focus, meer true nature, meer structuur, meer plezier, meer liefde, meer oprechte verbindingen?

Vraag het jezelf. Vraag het aan dat stuk in jou dat ‘gewoon weet’. Noem het zoals je wilt. Voor mij is dat mijn inner spirit. Ik noem het ook wel mijn ziel of hogere zelf. Het is dat stuk dat hoorbaar wordt als het gekwetter om me heen ophoudt. Als ik stiller word. Als ik ga zitten op mijn meditatiekussen, mijn ogen sluit en naar binnen keer.

Wat wil je voelen?

Diepe verlangens gaan over een staat van zijn, over voelen.

WE MAKEN HET SPECIFIEKER

 Om je niet te laten dobberen in deze brede vraag hier wat voorbeelden die werkgerelateerd en persoonlijk zijn:

  • Ik voel me gestructureerd en geordend en ben rete productief.
  • Ik voel me mentaal relaxed en fysiek ontspannen.
  • Ik werk met enorm veel plezier aan mijn taken.
  • Ik voel mijn innerlijke kracht en ben in lijn met mijn true nature
  • Ik voel helderheid over mijn richting en zet elke dag een stap richting mijn doel.

Nou, je VOELT waarschijnlijk wel waar ik heen wil.

Ook die laatste is super. Je vertelt je brein dat je elke dag een stap richting je doel zet (ook al heb je nu nog even helemaal geen doel – gniffel,gniffel). En reken maar dat je hele systeem zich wilt  reorganiseren richting helderheid en doelgerichtheid.

Nu kan ik me voorstellen dat je zegt: ‘Ik wil dit allemaal’. Maar … je kunt je niet energetisch en mentaal op alles tegelijk afstemmen. Verdun de kracht van gerichte groei niet door alles tegelijk te willen.

Kies 1 of 2 gevoelens die extra aandacht krijgen. Productief werken en ontspannen  gaan bijvoorbeeld perfect samen. Voel het vooral zelf in. Ik ben dol op én-én. En ertegenaan gaan, en die relax-mode. JUIST DAT. Maar het gaat allemaal om de vraag of het kloppend voelt voor jou. Zodra je richting onrust of vlakheid gaat, wil je te veel.

Hier heb ik nog een fijne checklist die je helpt voelen wat je diepe verlangens zijn.

EN HOE ZIT HET DAN MET CONCRETE DOELEN STELLEN?

Tuurlijk gaan we ook concrete doelen stellen . Gewoon omdat je niet zonder kunt. Want als je geen heldere doelen stelt, dan doet je onderbewuste het wel. Doelen stellen we altijd. Je kunt het maar beter bewust doen!

 Ga voor nu voor het gevoel dat je wilt vergroten. Hierdoor zet je een magisch systeem in gang. Vanuit het beter weten wat je wilt voelen, ontstaan op een natuurlijke manier. aantrekkelijke doelen!

 

Stay focused, stay tuned

Janneke♥

Janneke (1965) is De Focuscoach. Mom van 3 mannen, zwarte koffie lover, meditatie-junkie. Met meer dan 6000 massages in haar handen. Focus Sessies en Focus Massages voor elke dag meer rust, focus en impact.

DIT IS OOK VAST IETS VOOR JOU!

Pin It on Pinterest

Share This