Effectieve Tips

van De Focuscoach

 

 

 

Minder druk en meer rust

Druk-druk-druk of lekker bezig zijn en geluk!

 

Druk zijn is cool. Hebben we dat beeld nog steeds? Of word het hoog tijd om te stellen dat lekker aandachtig bezig zijn cool is, maar dat dit heel iets anders is dan druk-druk-druk. Voor ons eigen welzijn en die van de mensen om ons heen.

 

IK WAS GEWOON OP

Altijd druk en helemaal op, ik herinner het me als de dag van gisteren. Na de zoveelste gebroken nacht stond het huilen me nader dan het lachen. Toen we in vier jaar tijd de gelukkige papa en mama werden van drie jongens waren er geen roze wolken. Wel een enorme berg liefde, een evenzo grote berg wasgoed en het verlangen naar tijd om te genieten.

Ik vond het lastig om te genieten van wat ik had, ook al wilde ik dat heel graag en was ik super dankbaar voor mijn mannetjes. Maar ik was gewoon op …

HET DRUK-DRUK-DRUK PATROON

Elke nacht moesten we minstens drie keer uit bed om een kind te troosten. Een kind dat altijd jeuk had (zo zielig), een enge droom, dorst, wakker geworden van broerlief… you name it.

En elke keer sprong ik als eerste uit bed. Zonder gekreun of gesteun. Ze hadden me nodig (roar .. zei de leeuwin in mij). Toch was dat niet wat me opbrak.

Terugkijkend zie ik waar het fout ging. Drie jongens in vier jaar tijd. 2 keizersnedes. Een hoge sensitiviteit. Een baan van 3 dagen in de week. En natuurlijk … een studie ernaast. Want wat is een mens zonder studie? En dan niet eentje naast de deur, maar in Zeist. Lekker in de bossen, dat dit 2 uur reizen was, nam ik voor lief.

Een typisch voorbeeld van jezelf voor de gek houden. Maar om me heen zag ik iedereen 101 dingen doen.

 

DE DRUK DIE WE ONSZELF OPLEGGEN IS KILLING

*Zucht* Ik moest zoveel van mezelf. Ik had het niet alleen druk, ik legde mezelf een enorme druk op. Jezelf onder druk zetten; ken je dat? En dan niet even, voor een paar dagen of maanden. Niet enkel om je boek te schrijven, of je opdracht af te krijgen, maar constant.

En waarom? Doen we het voor onszelf of voor anderen?

Was het combineren van mijn jonge gezin, mijn baan, mijn opleiding, mijn snelle leven wat ik echt wilde? Door alle drukte werd mijn gevoel heen en weer geslingerd als de klepel van een oorverdovende kerkklok. 

Mijn druk-druk-druk patroon was dodelijk voor mijn innerlijke GPS. Ik voelde HET niet meer. Ik voelde niet meer waar ik energie van kreeg en waarvan niet. Wat zorgde dat ik tot mijn recht kwam en wat juist niet. Ik voelde niet wat ik wilde.

 

JOUW SUCCES GRAADMETER; VAN DRUK NAAR GELUK

De jongens zijn inmiddels mannen, maar de leerschool nam ik mee.

Het is een natuurlijke verleiding. Die drang om alles tegelijk (nu) te willen doen Je baan, je bedrijf, je kids, een opleiding, vrienden, sporten, reizen, nog een opleiding, een blog en een vlog, een digitaal product en het het druk-druk-druk hebben.

Het is een soort nu of nooit gevoel dat lonkt en trekt en je aandacht vraagt.

En ik twijfel er niet aan of jij het kunt. Daarvan ben ik overtuigd. Je kunt het vast voor een tijdje. Alhoewel je als sensitieve veelzijdige vrouw zult voelen dat de  snelheid je niet altijd ligt en de druk je niet stimuleert.

BEKIJK HET EN NEEM TIJD

Maar meer nog dan dat; kom je echt tot je recht? Neem jij tijd voor zelfreflectie. Voor het aanleren van nieuwe goede gewoontes. Voor het maken van echte plannen voor je mooiste levensstijl met of zonder heel veel mensen en dingen om je heen.

Verandering begint met de keuze om anders tegen dingen aan te kijken. Een nieuwe mindset. Druk-druk-druk vergroot de druk op je schouders. Letterlijk, je spieren gaan ervan op spanning staan als je het maar lang genoeg volhoudt.

WAAR ZIT JOUW OMSLAG VAN DRUK NAAR GELUK?

Als we nu met zijn allen besluiten dat DRUK niet de graadmeter is, GELUK wel. En als we doelen kiezen die draaien om stap voor stap bouwen aan jouw mooiste leven in jouw tempo. Ik besloot destijds om de studie een jaar op te schorten en vervolgstudies in Dordrecht te doen, waardoor de reistijd stukken minder werd.

Wat kan je schrappen of wijzigen zodat je minder druk ervaart? Misschien is een dag minder werken een oplossing, of werken op andere tijden. Minder cursussen volgen of een kei worden in NEE zeggen tegen dingen die je niets brengen is ook een top-idee.

Ga ervoor zitten en maak een praktisch plan voor minder druk-druk-druk.  HEEL PRAKTISCH 🙂 Dat geeft gelijk veel meer rust.

Janneke: Mom van 3 mannen, zwarte koffie lover tot 14.00 uur, meditatiejunkie en gek op simpele gewoontes die het leven leuker en makkelijker en effectiever maken.

De Focuscoach  Massage en Coaching  voor heerlijk veel Rust en Focus in je hoofd, werk en leven. Zodat jij makkelijker kunt doen wat er voor jou echt toe doet.

DIT IS OOK VAST IETS VOOR JOU!

pauze
rust
checklist

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This