BLOG

 van De Focuscoach

Druk-druk-druk of lekker bezig zijn met je geluk?

Druk-druk-druk of lekker bezig zijn en geluk!

Vind jij nog steeds dat mensen die het druk hebben geslaagd zijn in het leven? Dat ze succesvol zijn en gewild? Of kies jij voor een genuanceerder beeld en ga je net als ik voor productief werken en de mouwen kordaat opstropen in combinatie met intens genieten en ontwikkelen van de dingen die je nu hebt; je kinderen, familie, je creaties, je spiritualiteit, je vrienden, je leven.

Ik herinner het me als de dag van gisteren; ik was kapot. Na de zoveelste gebroken nacht stond het huilen me nader dan het lachen. Toen we in vier jaar tijd de gelukkige papa en mama werden van drie jongens waren er geen roze wolken. Wel een enorme berg liefde, een evenzo grote berg wasgoed en het verlangen naar tijd om te genieten.

Ik vond het lastig om te genieten van wat ik had, ook al wilde ik dat heel graag en was ik super dankbaar voor mijn mannetjes. Maar ik was gewoon op …

Ik vond het lastig om te genieten van wat ik had

ook al wilde ik dat heel graag.

MIJN DRUK-DRUK-DRUK PATROON

Elke nacht moesten we minstens drie keer uit bed om een kind te troosten. Een kind dat altijd jeuk had (zo zielig), een enge droom, dorst, wakker geworden van broerlief… you name it.

En elke keer sprong ik bij de eerste de beste kik uit bed. Zonder gekreun of gesteun. Ze hadden me nodig (roar .. zei de leeuwin in mij). Toch was dat niet wat me opbrak.

Terugkijkend zie ik waar het fout ging. Drie jongens in vier jaar tijd. 2 keizersnedes. Een hoge sensitiviteit. Een baan van 3 dagen in de week. En natuurlijk … een studie ernaast. Want wat is een mens zonder studie? En dan niet eentje naast de deur, maar in Zeist. Lekker in de bossen, dat dit 2 uur reizen was, namen we voor lief.

En we; dat zijn me, myself and I.

 

DE DRUK DIE WE ONSZELF OPLEGGEN IS KILLING

*Zucht* Ik moest zoveel van mezelf. Ik had het niet alleen druk, ik legde mezelf een enorme druk op. Jezelf onder druk zetten; ken je dat? En dan niet even, voor een paar dagen of maanden. Niet enkel om je boek te schrijven, of je opdracht af te krijgen, maar constant.

En waarom? Doen we het voor onszelf of voor anderen?

Was het combineren van mijn jonge gezin, mijn baan, mijn opleiding, mijn snelle leven wat ik echt wilde? Door alle drukte werd mijn gevoel heen en weer geslingerd als de klepel van een oorverdovende kerkklok. Ik wist het niet. Ik voelde mijn intuïtie, mijn ‘weten’ niet.

Mijn druk-druk-druk patroon was killing voor mijn innerlijke GPS. Ik voelde HET niet meer. Ik voelde niet meer waar ik energie van kreeg en waarvan niet. Wat zorgde dat ik tot mijn recht kwam en wat juist niet. Ik voelde niet wat ik wilde.

 

JOUW SUCCES GRAADMETER; VAN DRUK NAAR GELUK

 De jongens zijn inmiddels mannen, maar de leerschool nam ik mee.

Het is een natuurlijke verleiding. Die drang om alles tegelijk (nu) te willen doen Je baan, je bedrijf, je kids, een opleiding, vrienden, sporten, reizen, nog een opleiding, een blog, een vlog, een digitaal product, het druk-druk-druk hebben.

Een soort nu of nooit gevoel dat lonkt en trekt en je aandacht vraagt.

En ik twijfel er niet aan of jij het kunt. Vast wel. Alhoewel je als sensitieve veelzijdige vrouw zult voelen dat de  snelheid je niet altijd ligt en de druk je niet stimuleert.

Maar meer nog dan dat; kom je echt tot je recht? Lukt het je om naar binnen te gaan en je overtuigingen te onderzoeken. Zodat je kunt bepalen welke overtuigingen helemaal niet meer bij je passen. Zodat je ze kunt vervangen door overtuigingen die veel leuker en effectiever zijn.

Lukt het je om naar binnen te gaan en te voelen wat er te voelen valt. Zodat je kunt gaan kiezen welke gevoelens je wilt cultiveren. En welk recept jij kunt bedenken voor bijvoorbeeld rust, of sereniteit, of creativiteit. Want voor elke emotie is een recept.

Verandering begint met de keuze om anders tegen dingen aan te kijken. Een nieuwe mindset.

Als we nu met zijn allen besluiten dat DRUK niet de graadmeter is, GELUK wel. En als we doelen kiezen die draaien om groei, geven en geluk. En daar dan een praktisch plan opzetten.  HEEL PRAKTISCH 🙂

Stay focused, stay tuned

 

Janneke♥

 

 

Janneke (1965) is Massagetherapeut en De Focuscoach. Mom van 3 mannen, zwarte koffie lover, meditatie-junkie. Voor een heldere, kalme focus en veel concrete tips voor meer overzicht en geluk.

DIT IS OOK VAST IETS VOOR JOU!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This