Effectieve Tips

van De Focuscoach

 

 

 

Doe in 1 keer tien taken met deze mindhack!

Doe in 1 keer tien taken met deze slimme mindhack

We hebben allemaal taken liggen die echt nog gedaan moeten worden. Taken die je net niet genoeg in de weg zitten om aan te pakken, maar die wel doorwegen als het er te veel worden. Een nieuwe bureaustoel bestellen, je werkkamer pimpen, je administratie organiseren …

Maar we hebben hier een oplossing voor; deTo-do lijst!

Argh … als er voor mij iets niet werkt dan zijn het To-do lijstjes. Ze geven me niet een gevoel van overzicht, maar eerder een opgejaagd gevoel.  Herkenbaar?

 

WAAROM EEN TO-DO LIJST VAAK NIET WERKT …

Dit is waarom een To-do lijst voor veel mensen niet werkt:

>> Een To-do lijst groeit sneller dan dat hij krimpt.

>> Er komt nooit een eind aan.

>> We doen die dingen van onze To-do lijst die urgent zijn of belangrijk. Daarom blijven dingen die geen van beiden zijn eindeloos liggen.

 

FRUSTRATIE ZORGDE VOOR HET ONTSTAAN VAN DE 10-TAKEN LIJST.

De eerste keer dat ik een alternatief zocht voor mijn To-Do lijst was toen ik mijn telefoon liet vallen op de trap waar spontaan de verf vanaf schoot. De trap die al jaren om een likje verf schreeuwde en waar klanten overheen liepen. Waarom was die trap nog niet geverfd?

En waarom was de inhoud van mijn kledingkast nog steeds niet strak en simpel. Zodat ik er zonder nadenken iets uit kon grissen voor een netwerkborrel of feestje?

Het antwoord is dat ik echt wel wat beters te doen had. Mijn briljante brein moest informatie vergaren en content creëren. Want wat is nu belangrijker; een trap en een truitje of toewerken naar veel grotere doelen!

 

DOE WAT AAN JE LOSSE EINDJES!

We hebben allemaal zoveel te doen dat we blijven zitten met losse eindjes. Een kenmerk van losse eindjes is dat ze ruis gaan veroorzaken als het er te veel worden.

En dan kun je ineens die facturen niet vinden, is de cartridge van je printer leeg en zak je door je bureaustoel. Lekker dan.

Daarom ontstond de 10-takenlijst. Een lijst voor tien dingen die nog moeten gebeuren en al langer liggen te wachten. Ze zijn niet urgent en niet (echt) belangrijk, maar ze kosten uiteindelijk energie, tijd en geld als je het helemaal niet doet.

Met behulp van de 10-takenlijst had ik binnen 10 dagen mijn administratie op orde, de trap geverfd, 3 ritjes naar de kringloopwinkel gemaakt, abonnementen opgezegd, nieuwe host, andere provider, mijn computer geschoond,  fotobehang op de muur en ja … eindelijk een bureaulamp.

Geen dingen die HEEL belangrijk of urgent waren, maar ik had een berg ruis geruimd en meer ruimte om te ademen, denken en voelen. Mijn brein jubelde.  #mindhack

 

DE KRACHT VAN EEN 10-TAKENLIJST

De kracht van een 10-takenlijst is dat je hem niet dagelijks gebruikt zoals een To-Do lijst. je stelt hem op en denkt er echt heel bewust over na welke 10 dingen je wilt afwerken en wanneer je dat gaat doen.

Dat kan met 1 item per dag. Maar je kunt er natuurlijk ook een dagdeel of hele dag voor reserveren, zodat je meerdere taken achterelkaar doet. Zelf vind ik de vrijdag een fijne dag om  losse eindjes weg te werken.

Maar het belangrijkste is dat je ruis ruimt om je heen. Dat kan liggen op elk gebied waaronder taakgebied. Hoe meer ruis je ruimt hoe groter je presence. En hoe groter je presence des te makkelijker je contact maakt met je klant en met je gevoel en met je doelen. 

Download hieronder je worksheet.

 Stay focused, stay tuned

Janneke♥

Janneke (1965) is De Focuscoach. Mom van 3 mannen, zwarte koffie lover, meditatie-junkie. Met meer dan 6000 massages in haar handen. Focus Sessies en Focus Massages voor elke dag meer rust, focus en impact.

DIT IS OOK VAST IETS VOOR JOU!

Pin It on Pinterest

Share This