Effectieve Tips

Ontspan, focus en creëer

meer van wat je echt wilt

 

 

 

De 9 grote voordelen van massage

de 9 grote voordelen van massage

Hoe vaak laat jij je masseren? Massage is veel meer dan een luxe. Je gaat liggen en moet even niets. En terwijl jij geniet van dit ontspannen gevoel gebeuren er positieve dingen in je hoofd en lijf. En er gebeurt meer dan je denkt; hier de voordelen van een goede massage op een rij

 

MASSAGE; HEEL GEWOON

Mijn mannen zijn opgegroeid met aanraking en de voordelen van massage. Deels omdat ik een hoofdpijn of een gevoel van onbehagen graag wegmasseer als ze dat willen. Maar ook omdat een deel van onze familie de roots in Indonesië heeft. Daar is het heel gewoon om te masseren en gemasseerd te worden.

Beide oma’s masseren, tante masseert, er is altijd wel iemand die de vaardige handen heeft om wat rust in je hoofd te brengen of juist te zorgen voor wat extra energie.

Heel normaal allemaal. Het is onderdeel van de Indische cultuur. Dat zijn we in Nederland niet zo gewend. Hier wordt massage al snel gekoppeld aan een sauna- bezoek of wellness. En wellness is het natuurlijk, maar in bredere zin dan ‘Goh wat is dit lekker’.

Hieronder 9 voordelen van massage.

 

1. MEER FOCUS

Na een milde/ontspannende massage voel je je meestal lekker loom. Je bent nu (nog) niet op je scherpst om 50 minuten diep denkwerk te doen, Maar dit is wel het moment dat de beste ideeën boven komen drijven. Je hebt meer interne focus. Een idee voor een blogpost, een antwoord op de vraag of je nu wel of niet een sabbatical neemt.

Drink thuis wat glazen koel water, rek je uit en … zet je plan op papier. Je bent klaar voor externe focus.

2. VERMINDER STRESS

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat een massage zorgt voor minder stresshormonen in je lichaam. Adrenaline en cortisol nemen af. Daarom is een massage zo doeltreffend bij spanningsklachten en stress.

3. MEER RUST IN JE HOOFD EN LIJF

Door een massage verleg je je aandacht van je hoofd naar je lijf. Je ademhaling wordt rustiger en dieper. Een rustige en diepe ademhaling is een signaal voor je brein dat je veilig bent. Je alarmknop (amygdala) blijft stil. En dat geeft heerlijk veel rust.

4. HAPPY HORMONEN

Door massage komen serotonine en endorfinen vrij. Oftewel gelukshormonen. Kenmerkend is dat je pijn beter aankunt. En dat je je beter en blijer voelt. Ook oxytocine komt vrij. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je meer verbonden voelt met anderen.

5.  KRACHTIG IMUUNSYSTEEM

Er worden meer witte bloedlichaampjes aangemaakt als je je regelmatig laat masseren. Hierdoor verbetert je weerstand en versterkt je immuunsysteem. Je bent minder vatbaar voor bijvoorbeeld een verkoudheid. En dat is handig, want constant snuffend door je werk en leven gaan kan knap vermoeiend zijn.

6. LEKKER SLAPEN

De serotonine die vrijkomt bij een massage zorgt er ook voor dat je beter slaapt. Serotonine heeft daarnaast een positieve invloed op je humeur en zelfvertrouwen.

7.  EEN SOEPEL LICHAAM

Een gezond lichaam is een soepel lichaam. In een soepel lichaam kunnen voedingsstoffen goed aangevoerd worden. En afvalstoffen goed afgevoerd worden. Een soepel lichaam zorgt ook voor een betere houding. Maar er is nog iets…

We worden onbewust alert van mensen met opgetrokken schouders en een frons op hun voorhoofd. Alsof ons systeem zegt ‘wat is er aan de hand, waar moet ik voor oppassen?’ Een ontspannen en krachtig lichaam voelt veilig en vertrouwd.

 

8.  BETER VOELEN WAT JE WILT

Door regelmatige massage voel je beter wat je wilt. Je krijgt meer helderheid. Wil je werken in een rustige ruimte, of op een flex-werkplek met anderen. Wil je een nieuwe studie gaan volgen of vaker dingen doen met de kinderen? Je onbewuste brein communiceert via je lichaam. Beter voelen is beter weten wat je wilt. 

9.  MEER ENERGIE

Massage activeert de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen in je lichaam. De energiedoorstroming krijgt een boost. Met als gevolg dat je je vitaler en bruisend voelt.

TIP: gun jezelf een massage

 

Een enkele massage kan je al beter laten slapen of rust in je hoofd geven, maar niet structureel. Daarom krijg je praktische tips voor thuis als je komt of adviseer ik onderhoudsmassages. Net wat past bij jou.

 

 

Janneke: Mom van 3 mannen, zwarte koffie lover tot 14.00 uur, meditatiejunkie en gek op simpele gewoontes die het leven leuker en makkelijker en effectiever maken.

De Focuscoach  Massage en Coaching  voor heerlijk veel Rust en Focus in je hoofd, werk en leven. Zodat jij makkelijker kunt doen wat er voor jou echt toe doet.

MEER OVER DIT ONDERWERP

massage
energie
slapen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This